Ny eller begagnad mc – vad är bäst?

En mycket vanlig fundering när du ska köpa motorcykel är huruvida det är bäst att köpa en ny eller begagnad hoj. Andrahandsmarknaden för motorcyklar och fordon är väldigt stor och därför finns det mycket att välja mellan. Frågan är bara om det är det bästa alternativet eller om man istället ska satsa på en motorcykel som är helt ny? Den frågan kommer vi reda ut här!

Idag finns det många olika alternativ för den som vill köra mc på en daglig eller åtminstone återkommande basis. Man kan antingen välja att köpa en motorcykel själv, hyra en motorcykel för ett specifikt tillfälle eller privatleasa en. Privatleasing har blivit mycket populärt när det kommer till bilar och speciellt Mitsubishi privatleasing har gjort stor succé. När det kommer till motorcyklar väljer dock de allra flesta att betala för den fullt ut och på så vis också äga den till fullo.

Begagnad motorcykel

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad motorcykel. Till att börja med kommer du inte att behöva betala lika mycket som om du hade köpt en helt ny och värdeminskningen är också mindre. Här behöver du se till att provköra många olika alternativ innan du väljer. Finns det möjlighet att jämföra mellan olika modeller bör du också se till att göra detta. Kom ihåg att det är mycket viktigt att du gör en grundlig undersökning av hela motorcykeln och glöm inte bort att kolla servicehistoriken.

Ny motorcykel

Är du en motorcykelfantast kommer troligtvis en ny motorcykel att locka dig allra mest. Med en ny motorcykel kan du få den utrustning och tillbehör som du vill ha. Här finns även garantier att förlita dig på, vilket ger dig en större och bättre trygghet i ditt köp. Precis som när du köper en begagnad är det viktigt att du provkör hojen och att du väljer en modell som du tycker om och som passar ditt körande.